Adrenalinový zážitek – let balónem

Adrenalinový zážitek – let balonem

Proč je let balónem adrenalinový zážitek  se dozvíte v následujícím příspěvku, který byl zveřejněn v Českém rozhlasu – Radiu Praha  a který Vám objasní, jak to vlastně s létáním s horkovzdušnými balóny všechno funguje a proč je zážitek z letu balónem nezapomenutelná událost v životě každého suchozemce. Doporučujeme hlavně pro znalce francouzštiny. Dozvíte se zásadní pravidla balónového létání, proč vlastně let balónem vůbec provozujeme, jaké to je létat balónem, co všechno při letu balónem zažijete, jak se let balónem plánuje, jak se létá balónem přes Sněžku, Tatry, Alpy a  co to pro nás znamená, jak funguje rodinná balónová firma a další taje a zákoutí balónového létání. Moc děkujeme redaktorce Denise Tomanové, která si s námi na vlastní kůži vyzkoušela let balónem – za zveřejnění informací o balónovém létání a  realizaci tohoto rozhovoru pro širokou francouzskou veřejnost prostřednictvím francouzské redakce Českého rozhlasu Radia Praha.

Jak to vlastně je?

Létání balónem je vůbec jeden z nejbezpečnějších druhů dopravy na světě. Balón jako letadlo lehčí vzduchu je velmi jednoduchým zařízením. Každým rokem je pečlivě zkontrolován odpovědnou leteckou pověřenou organizací. Kontrolují se vždy všechny součásti balónu od koše, přes lanka, hořáky až po obal. Samozřejmě i tlakové láhve na plyn a další předepsané příslušenství. Piloti balónů jsou každý rok přezkoušeni leteckým examinátorem a prověření specializovaným leteckým lékařem. Bez těchto pravidelných kontrol nesmí s balónem létat. Při dodržování všech předpisů a pravidel je létání balonem maximálně bezpečné a můžeme jej bez váhání doporučit  všem věkovým skupinám. V ČR nebyl za posledních 40 let zaznamenán žádný případ úmrtí vzduchoplavce.

Adrenalinový zážitek může nastat, pokud se dostanete do rukou nezkušeného začínajícího pilota, který většinou létá jen pro peníze u některé větší společnosti spolupracující se slevovými portály. Ten nemusí odhadnout svoje schopnosti, špatně si vyloží předpověď počasí nebo se moc nepovede přistání balónu. Také nad  levnou letenkou by se měli klienti zamyslet. Adrenalinové může být zpětné vymáhání peněz za neuskutečněný let od slevových portálů, které jeden za druhým pomalu krachují a připravily klienty o desítky miliónů korun. To se Vám s námi nikdy nestane 🙂

Příjemný zbytek dne – přeje Tým Chadbalon